
recept
Egyszerű
Zöldségleves krumpligombóccal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselymet meghámozzuk és felaprítjuk. Egy nagy lábasba tesszük, és hozzáadjuk a borsót és a kukoricát. Megsózzuk, megszórjuk ételízesítővel és pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Felforraljuk, majd közepes lángon főzni kezdjük.
- A gombóchoz megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, majd összetörjük. Megsózzuk és hozzáadjuk a lisztet. Összedolgozzuk, és a masszából kisebb golyókat formázunk.
- Amikor a zöldségek félig megfőttek, a levesbe tesszük a gombócokat, majd addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Még több zöldségleves >>>
Levesreceptek >>>
Krumplis receptek >>>
Megjegyzés
Ha nagyobb burgonyáink vannak, akkor kicsit több lisztet kell hozzáadnunk.
























