
recept
Mester
Zöldséges tészta kacsamellel
Elkészítés
- A kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, felvágjuk kis darabokra, és forró serpenyőben kisütjük belőle a zsírt. A kacsamellet vékony csíkokra vágjuk, fél órára beáztatjuk a szójaszósz és a víz 2:1 arányú elegyébe.
- A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A cukorborsót leforrázzuk. A szezámmagot forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A tésztát a csomagoláson látható előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- A kacsamellről a szószt leszűrjük, megszórjuk egy kis keményítővel, így szaftosabb marad sütéskor. A mellet a forró kacsazsírban több részletben kisütjük, majd kiszedjük és megszórjuk a pirított szezámmaggal.
- A visszamaradt zsiradékon roppanósra pároljuk a répát, a gombát és a cukorborsót, amikor elkészültek, összeforgatjuk a kifőtt tésztával; szójaszósszal, szezámolajjal és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. A kacsamellel tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Nemzeti sport/Bajnokok reggelije


















