
recept
Egyszerű


Zöldséges lasagne
4
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldséges lasagne elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott paprikákat és cukkinit. Együtt pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a vörösbabot.
- A hámozott paradicsomot is összevagdaljuk, és a levével együtt hozzáadjuk a szószhoz.
- Sózzuk, és a zöldfűszerekkel ízesítjük, kb 15-20 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a besamelmártást: a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat, amit jól elkeverünk benne.
- Tepsibe vagy jénaiba teszünk a paradicsomos szószból, majd kibéleljük a lasagne lapokkal. Erre tesszük a paradicsomszószt, majd újra tészta, arra besamel. Így rétegezzük, tetejére tésztalap kerül.
- Jól befedjük a reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük. A zöldséges lasagnét az utolsó néhány percben fedő nélkül pirítjuk.
Megjegyzés
Bármilyen idényzöldséget használhatunk hozzá. A besamelmártást el is lehet hagyni, ha valaki vegán.
A receptet Némethedó küldte. Köszönjük!




















