A zöldborsós tésztatorta elkészítéséhez elsőként bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Fontos, hogy ne főzzük túl: akkor jó, ha még enyhén harapható marad. Leszűrjük, majd egy evőkanál olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze a tésztaszemek.
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1–2 evőkanál olajat, rászórjuk a kifejtett zöldborsót, enyhén megsózzuk, és gyakori kevergetés mellett megpároljuk. A kész borsóhoz hozzáadjuk a főtt tésztát, és összeforgatjuk.
A zöldborsós tésztatorta krémes tojásos alapjához egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejföllel és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a lereszelt trappistát, parmezánt, és az apróra vágott mozzarellát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a leöblített, finomra aprított petrezselymet is. Ezután a tojásos-sajtos keveréket hozzáöntjük a zöldborsós tésztához, és alaposan összekeverjük.
Egy nagyobb, kerek tortaformát olajjal kikenünk, belesimítjuk a tésztás masszát, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A zöldborsós tésztatorta körülbelül 1 óra alatt sül meg: akkor jó, ha szépen megpirult a teteje, és a belseje is megszilárdult. A leöblített petrezselyem lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.
A zöldborsós tésztatorta langyosan vagy hidegen is nagyon finom, akár másnap is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.