
recept
Egyszerű

Zöldborsóleves medvehagymával
zöldborsókrémleveskrémleves receptekborsólevesegészségesmedvehagymásZöldborsóleves medvehagymávalalapanyagtípusalkalomAllergénekdiétásebéd-vacsora otthonraelőételfehérjeháziasHúsvétijellegKrémlevesekkrumplislevesLevesekmagyarnemzetiség, országreformkonyhasajtosstílusTársaságTavasziTejtípusVasárnapi ebédvegetáriánus
Hozzávalók
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A medvehagyma kétharmadát csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Forró olajon átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldség alaplét is, majd végül a zöldborsót.
- Botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a medvehagyma másik felét, a tejszínt, és botmixerrel ismét jól elkeverjük, pépesítjük. 5 perc alatt összefőzzük.
- Kiskanálnyi tejszínnel megöntözve és parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldborsóleves medvehagymával:
Megjegyzés
Gyors és nagyon finom krémleves recept, amit a medvehagyma szezonban mindenképpen érdemes elkészíteni.



















