
recept


Zabkoch mézes almával és dióval
Hozzávalók
A mézes almához és dióhoz:
Elkészítés
- A zabkoch elkészítéséhez egy lábasba mérjük a szeletelt zabot, hozzáadjuk a vizet, és fedő alatt, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, amíg az összes vizet felszívja.
- Ezután a növényi italt több adagban hozzáadjuk, közben időnként megkeverjük.
- Ha az összes növényi italt ráöntöttük, és megpuhult a zab, belekeverjük a cukrokat, a citrom reszelt héját és a margarint.
- Várjuk meg, amíg langyosra hűl. Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a zabos alapba keverjük, majd spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Egy kis méretű tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk Avena GoFit zabkorpával, és belesimítjuk a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Az almákat megpucoljuk, kiszúrjuk a magházát, és vékony karikákra vágjuk.
- Egy serpenyőbe mérjük a mézet, a cukrot, rátesszük az almakarikákat, és közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, miközben időnként megforgatjuk az almaszeleteket, majd a zabkoch tetejére tesszük.
- Pár perc alatt karamellizáljuk a diót is, ami mellé egy kevés fahéjat szórunk, majd ezt is a desszert tetejére tesszük.
Megjegyzés
A tradicionális rizskochot elkészíthetjük rizs helyett szeletelt zabbal. A szembetűnő különbség talán egyedül a színén mutatkozik meg, hiszen ez a zabos változat halvány barna lesz.
A zabkochot tálalhatjuk hagyományos módon porcukorral hintve, lekvárral, gyümölcsszószokkal, de érdemes kipróbálni ezt a mézes, almás, diós verzióit is.


















