- A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük,hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.
- Megmossuk, megszárítjuk és felcsíkozzuk a húst és a zöldségeket. A gyömbért lereszeljük, az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A csirkemellcsíkokat egy keverőtálban befűszerezzük a csirkefűszersóval, majd beleforgatjuk a Worchestershire szószba is úgy, hogy jól befedje a húst.
- Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk. beletesszük a csirkecsíkokat, és az egyik oldalukat kb. 5 percig sütjük. Ha az egyik oldaluk elkészült, megfordíjuk, és tovább pirítva, hozzáadjuk a gyömbért, majd a mézet, a bourbont és a szójaszószt. Összeforraljuk, kb. 3-5 percig.
- A csirkecsíkokat,e gy tánérban a rizs tetejére halmozzuk, és a felvágott újhagymával és a szezámmaggal díszítjük.
Jó étvágyat!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)