
recept
Mester




Wellington-bélszín zöldborsmártással
Hozzávalók
A gombapéphez:
A húshoz:
A zöldbors mártáshoz:
A körethez:
Elkészítés
- A gombapéphez a kakukkfüvet leveleire szedjük, a hagymákat és a gombát megpucoljuk, majd aprítógépben pépesítjük. A vaj és olívaolaj keverékén addig pároljuk, ameddig kenhető állagú nem lesz.
- A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolaj segítségével egy serpenyőben körbe pirítjuk, majd bekenjük a mustárral.
- A sonkákat egy nagy folpackra kiterítjük, rákenjük a gombapépet, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és a húst a közepébe téve szorosan felcsavarjuk, majd a folpackot a végén leszedjük.
- A vajas tésztába becsomagoljuk az egészet úgy, hogy alul legyen az illesztés, majd megkenjük tojással és megszórjuk a nagyszemű sóval, a végén pedig megszurkáljuk egy villával a tetején 3 centinként.
- 230 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, 50 fokos maghőmérsékletig.
- A körethez a burgonyát felcikkezzük, sózzuk-borsozzuk és olívaolajjal keverjük, majd a sütési idő felénél a hús mellé tesszük külön tepsin.
- A többi zöldséget megtisztítjuk, felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk tálalás előtt.
- A mártáshoz a zöldborsot a mustárral, a pucolt és darabolt hagymákkal, egy kevés olajon lassan aranybarnára pirítjuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a Wellington bélszín zöldbors mártással

















