
recept
Egyszerű


Vöröslencse-főzelék fetával
Hozzávalók
A díszítéshez:
Elkészítés
- A vöröslencse-főzelék elkészítéséhez a sárgarépát és a zellert meghámozzuk. A répát karikákra vágjuk, a zellert hasonló méretű kockára. A fokhagymát felaprítjuk.
- A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a répát, a zellert és a fokhagymát, majd közepes lángonkevergetve kissé megpirítjuk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, azután lefedve, kis lángon 3-4 percig pároljuk.
- A vörös lencsét hozzáadjuk, átforgatjuk, és újra annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, kis lángos puhára pároljuk. Amikor a lencse megpuhult, a zöldségek viszont még roppannak, de már nem kemények, hozzáönjük a sűrített paradicsomot, és még 2 percig alacsony lángon, fedő nélkül főzzük a főzeléket. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk még hozzá. Végül a fahéjjal és a bazsalikommal ízesítjük.
- Az elkészült főzeléket tányérokba szedjük, és még forrón ráreszeljük a fetát. Balzsamecettel lehet savanyítani és snidlinggel díszíteni.




















