A vörösboros marhagulyás bográcsban készülő változata igazán gazdag, karakteres gulyásverzió. Az elkészítéséhez első lépésként a bográcsban felforrósítjuk a zsiradékot, majd megpároljuk benne a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott marhahúst, és kevergetve pirítjuk néhány percig.
Amikor a hús kissé megpirult, lehúzzuk a bográcsot a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, öntünk hozzá 1–2 dl vizet, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel, majd belereszeljük vagy átnyomjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket is.
A vörösboros marhagulyás bográcsban készítve időigényes: kis lángon, lassan főzzük, időnként pótolva a vizet, hogy sűrű, ragus állagot kapjunk. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, lekapart újkrumplit, a felkarikázott kolbászt, majd ráöntjük a vörösbort. Végül a megmosott, összevágott paradicsomot és paprikát is beleforgatjuk – ezekkel már csak egyet rottyantunk az ételen.
A vörösboros marhagulyás bográcsban akkor tökéletes, ha egy gazdag, hosszú lére engedett pörköltre emlékeztet az állaga. Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.