
recept
Egyszerű


Virslis partifalatkák
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot (parmezán vagy gouda), hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
- Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
- A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, és ráhelyezünk egy virslidarabkát. Golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, belehelyezzük a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, tálalásig melegen tartjuk.
Megjegyzés
Tálaláskor ízlés szerint ketchupot vagy mustárt kínáljunk hozzá.
























