Először a villámgyors málnás-csokis csiga pudingkrémjét készítjük el: egy kisebb lábasban kimérjük a tejet, hozzáöntjük a csokoládés pudingport és a kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle.
A még forró pudinghoz hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Ez adja majd a gazdag, selymes csokikrém alapját. Hagyjuk kihűlni, időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
A villámgyors málnás-csokis csiga tésztájához a hűtött élesztős-vajas tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél centi vastagra. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a kihűlt csokis krémet, ügyelve arra, hogy a szélén 1-2 centis sávot szabadon hagyjunk. Ez segít majd a szép feltekerésben. Ezután egyenletesen rászórjuk a megmosott, lecsöpögtetett málnát. A hosszabbik oldalánál fogva óvatosan, de szorosan feltekerjük a tésztát, mintha bejglit készítenénk. Ezután egy éles késsel kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy legyen köztük hely, mert sütés közben meg fognak nőni. A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és aranyszínűre sütjük 10–15 perc alatt. A villámgyors málnás-csokis csiga kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy vendégváró süteményként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.