A vegán tölött paprikához először elkészítjük a tölteléket. A vöröshagyma felét finomra vágjuk és 1 dl olajon a feldarabolt gombával együtt jól lepirítjuk. Ami nedvességet kienged, azt elpárologtatjuk. Mindezt botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban összedolgozzuk 1csokor apróra vágott petrezselyemmel, a kakukkfűvel és az előre megfőzött árpagyönggyel.
A paprikákat kicsumázzuk, a magokat is eltávolítjuk. Betöltjük a tölteléket a paprikába.
Magas lábasban feltesszük az alaplevet a zeller- és petrezselyemzöldjével, a maradék fél darab hagymával és fokhagymákkal forrni. Amikor felforrt, takarékra vesszük és elhelyezzük benne a paprikákat. Fedő alatt lassan megfőzzük, nem kevergetjük, csak néha megrázogatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
Rántást készítünk: 1 dl olajat hevítünk, megszórjuk 2 púpos evőkanál liszttel, zsemleszínűre pirítjuk, és felöntjük a paprika leszűrt főzőlevéből kb. 1 literrel. Csomómentesre keverjük habverővel, majd a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük. Kb. 15 percig forraljuk, sóval, borssal és ízlés szerint cukorral ízesítjük. A töltött paprikákat óvatosan visszahelyezzük a mártásba, és néhány perc alatt óvatosan összeforraljuk. Sós vízben főtt burgonyát adhatunk mellé.
Megjegyzés
Recept és fotó: Barátok közt: Sülve-főve receptkönyv
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.