Vega töltött káposzta recept
recept
Mester
TojásTejDiófélék

Vega töltött káposzta

110 perc
4 adag
Átlagos
2021. 10. 29.

Elkészítés

  1. A gerslit egy evőkanál olívaolajon kissé megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lassan puhára főzzük.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát, a sárgarépát, padlizsánt, a cukkinit, a gombát és a diót nagyon apróra vágjuk.
     
  3. Egy tapadásmentes serpenyőt hevítünk és elkezdjük pirítani benne a vöröshagymát. Ha majdnem kész, beledobjuk a felkockázott sárgarépát, a diót és a fokhagymát, kicsit átfuttatjuk a forró serpenyőben, majd kiszedjük egy tálkába.
     
  4. Újra kevés olajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük az apróra vágott cukkinit és padlizsánt, megszórjuk borssal és megpirítjuk. Majd átöntjük ezt is a tálkába. A forró olajon végül megpirítjuk az összevágott gombát és hozzáöntjük a töltelékhez.
  5. A töltelékhez még forrón hozzákeverünk egy teáskanál füstölt paprikát, 1 csipet sót, borsikafűvet, borsot és pár csepp Worchestershire szószt. Hozzákeverjük a gerslit, jól összeforgatjuk, félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojást is.
  6. Egy nagy lábosban vizet forralunk. A káposztának kivájjuk a torzsáját és villát szúrunk a helyére. Ha forr a víz, a káposztát belemerítjük. Kb 20-30 másodpercig a vízben tartjuk, majd kiemeljük. Leválasztjuk róla a külső levelet, majd újra forrázzuk és leszedjük a leveleit. A leforrázott levelekről, éles késsel levágjuk a keményebb torzsás részt, amit vékonyra összevágunk.
     
  7. A leveleket kiterítjük, majd megtöltjük a töltelékkel. Két oldalt behajtjuk, és feltekerjük. Az összes levéllel így járunk el.
     
  8. Egy nagy lábas aljába kevés savanyú káposztát és összevágott káposztatorzsát szórunk vegyesen. Rákanalazunk egy kis paradicsomot, rakunk rá egy szál kaprot és ráfektetjük a káposztabatyukat. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az összes töltött káposzta. Két babérlevelet és 10 szem borsot dobunk rá. Felöntjük zöldségalaplével és lefedjük. Gyöngyözve főzzük 60-80 percig. Tányérba szedjük, frissen vágott kaporral és tejföllel tálaljuk.
     

Nézd meg videón, hogyan készíti Németh Ádám a vega töltött káposztát:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Padlizsánsaláta quesadillával
Recept
Egyszerű

Padlizsánsaláta quesadillával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Zöldséges tortilla
Recept
Egyszerű

Zöldséges tortilla

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Paradicsomos-gombás tészta
Recept
Egyszerű

Paradicsomos-gombás tészta

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sajtos rakott tészta
Recept
Egyszerű

Sajtos rakott tészta

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Spenótos gnocchi
Recept
Egyszerű

Spenótos gnocchi

40 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Cukkinis tócsni párolt káposztával
Recept
Egyszerű

Cukkinis tócsni párolt káposztával

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
Recept
Mester

A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Csirkés tortilla sajtkrémes zöldségekkel recept
Recept
Egyszerű

Csirkés tortilla sajtkrémes zöldségekkel

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kolbászos-paradicsomos spagetti  recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos-paradicsomos spagetti

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Egyszerű sárgadinnyeleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű sárgadinnyeleves

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sütés nélküli málnatorta  recept
Recept
Rafinált

Sütés nélküli málnatorta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Zöldborsós tésztatorta recept
Recept
Bonyolult

Zöldborsós tésztatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Sonkás tortilla recept
Recept
Egyszerű

Sonkás tortilla

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.