
recept
Bonyolult



Vajas kifli
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajas kifli elkészítéséhez a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet, majd az egészet jól összedolgozzuk. Kézi mixer dagasztójának segítségével jól kidagasztjuk. (Akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától). A tésztát tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát kétfelé vágjuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, és 8 egyforma cikkre vágjuk. A cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és a két végét kissé meghajlítjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket tojássárgájával megkenjük.
- A vajas kifliket előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
A receptet Huszanke küldte. Köszönjük!




















