
recept
Bonyolult
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)
Hozzávalók
A kekszalaphoz:
A túrókrémhez:
A tetejére:
Elkészítés
- Az epres-túrókrémes torta elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk, a kekszeket apró darabokra törjük, 2 evőkanállal félreteszünk belőle, majd a maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, az alját sütőpapírral beborítjuk, és a massza felét belenyomkodjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A tejből és a pudingporból elektromos habverővel pudingot készítünk.
- A túrót egy botmixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd az elektromos habverőnkkel összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a pudingot is.
- A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, felpuhítjuk, majd egy kis edényben, alacsony lángon felolvasztjuk, a vaníliás túrókrémhez keverjük.
- A krémet a kekszalapon egyenletesen elosztjuk, és a tortánkat 5-6 órára - vagy még jobb, ha egy egész éjszakára - a hűtőbe helyezzük.
- Az epret megmossuk, megpucoljuk és nagy darabokra szeljük. Negyedét botmixerrel pürésítjük, a maradékot egyenletesen elosztjuk a torta tetején, és meglocsoljuk az eperpürével.
Nézd meg videón, hogyank készül az epres-túrókrémes torta






















