A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, végül pedig a tejfölt. Jól összedolgozzuk, majd forrásban lévő, de nem lobogó vízben kifőzzük.
A gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd vaníliás cukorral és porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
Anyukámtól kaptam a receptet, neki egy ismerőse adta, aki valamikor főszakács volt egy étteremben. Alig mertem nekiállni, attól féltem, hogy szét fog főni az összes. De képzeljétek, olyan könnyű és olyan gyorsan megvan, hogy még sokszor fogok ilyet csinálni. :) És gondoltam, ezt a szuper receptet megosztom veletek is, mindenkinek ki kell próbálnia! Ja, és egy darab sem főtt szét! Pedig ez nálam nagy szó. :D Kellemes főzőcskézést !
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.