Először a kekszes alapot készítjük el: a 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és egy evőkanál vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen leszűrjüke, és csak a sűrűjét használjuk.
Ha elkészült a kekszünk, hűlni hagyjuk, miközben a maradék vajat megolvasztjuk. A kekszet összetörjük, a vajjal összekeverjük, és belenyomkodjuk 8 db mini tortaforma (8 cm átmérőjű) aljába.
A krémhez felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a sűrített tejszínt, majd folytonos keverés mellett belecsurgatjuk az olvadt csokoládét. A tortaformákat félig megtöltjük a csokis krémmel, és a közepébe 2 evőkanálnyi meggy lekvárt teszünk, végül befedjük egy újabb réteg csokis krémmel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Ez egy csokoládébomba, a közepébe rejtett kis meggyes meglepetéssel. Még egy csokiimádónak is nagy falat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.