barna rizst átöblítjük át, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, majd 2 gerezd meghámozott és átnyomott fokhagymát. Az egészet üvegesre pároljuk. Félre húzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, a párolt hagymákkal, illetve a fűszerekkel. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket kivágjuk, majd mindet megtöltjük a húsos-rizses masszával. A maradék húsból gombócokat formázunk.
Egy nagy lábasba beleöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáreszeljük a maradék 2 gerezd megtisztított fokhagymát, majd belerakjuk a paprikákat és a gombócokat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felforraljuk, majd mérsékelve a lángot puhára főzzük. Közben a szószt sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
A paprikákat és a gombócokat kivesszük a paradicsomból, majd a szószt botmixerrel krémesre törjük. Tálaláskor a töltött paprikákra és a húsgombócokra kanalazzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.