A combokat hideg vízzel leöblítjük, majd egy deszkára helyezve, kézzel benyúlunk a bőre alá, és a tölteléknek egy kis zsebet készítünk. Egy hőálló tál aljára egy bő ujjnyi zsiradékot teszünk. A szárított zöldségeket, ha nagyobb darabkák, 1 mokkás kanál sóval aprítóban ledaráljuk, majd a keverékkel a combokat jól bedörzsöljük,és a zsírra fektetjük őket.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsiradékot teszünk, majd rátesszük a felkockázott gombát, az egyik májat, szintén felkockázva, 1 újhagymát feldarabolva, és lepirítjuk. Amikor készen van, kiszedjük egy tálba úgy, hogy a szaft a serpenyőben maradjon.A szaftra rátesszük az aprítóban ledarált pasztinákot, és lepároljuk egy kicsit, majd rátesszük a gombás-májas keverékre. Minderre rákockázzuk a főtt tojásokat,rászórjuk a feldarabolt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A maradék májat aprítóban pürésítjük - vagy egy késsel lekapargatjuk -, és a masszához adjuk. A fokhagymát lereszelve hozzátesszük, és jól összekeverjük.
Az elkészült tölteléket a csirke bőre alá tömködjük úgy, hogy bőven legyen benne, de a bőr még teljesen lefedje. A maradék tölteléket kizsírozott szuflé formába teszem, és a csirkével együtt, egy másik tállal letakarva 180 fokon, kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és tovább sütjük. A kis edénykében levő töltelék ekkor már készen van, azt kivesszük. A csirke korától, méretétől függ a sütési idő, így 30 perc múlva villával megszúrva eldöntjük, hogy maradjon-e még, vagy már készen van.
Szafttal megcsorgatott, vegyes zöld salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.