Töltött comb párolt zöldségekkel recept
recept
Bonyolult

Töltött comb párolt zöldségekkel

120 perc
8 adag
Átlagos
4.7
2003. 12. 05.

Elkészítés

Előkészítés: A sertéscombot felszúrjuk, és nagy zsebet vágunk bele, vagy megkérjük a hentest, hogy készítse elő nekünk. A zsömléket vízbe áztatjuk. Az olívabogyókat apróra vágjuk. A májat megmossuk, elkaparjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés: A zsömlét kicsavarjuk, tálba tesszük. Összekeverjük a májjal, az olajbogyóval, a tojássárgákkal, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a citromhéjjal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Beledolgozzuk a májas masszába, és még egyszer ízesítjük. A hús belsejét sóval, borssal bedörzsöljük, és megtöltjük a masszával. Ne legyen túl kemény, különben sütés közben szétdurranhat! Cérnával bevarrjuk a nyílást. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat, és a szalonnát ropogósra pirítjuk benne. A húst ebben a zsiradékban körös-körül megpirítjuk. A szalonnával és a zsiradékkal együtt tepsibe tesszük, és a sütő alsó rácsán 25 percig sütjük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A hagymát négybe, a zellert karikákra, a burgonyát nem túl apró kockákra vágjuk. A 25 perc letelte után a húst a pecsenyelével meglocsolgatjuk, köré szórjuk a zöldségeket, és további 25 percig sütjük. Eztán rálocsoljuk a vörösbort, és további kb. 70 percig sütjük. Többször meglocsoljuk a levével. Kb. két óra múlva 1-2 percre egy hosszú fém nyársat szúrunk a húsba, és óvatosan ellenőrizzük a hőfokát. Ha elég forró, akkor a töltelék is átsült. A húst és a szalonnát tálra emeljük. A zöldségeket leszűrjük, a pecsenyelevet felfogjuk. A húst és a zöldségeket kb. 15 percre visszatesszük a kikapcsolt sütőbe. Közben a pecsenyelevet zsírtalanítjuk, kis lábosban sűrűre beforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük, a zöldségekkel, a szalonnával körítjük, a szósszal együtt tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 738 kcal

Recept értékelése

4.7 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Krumplipüré
Recept
Egyszerű

Krumplipüré

90 perc
|
4 adag
Tepsiben sült fasírt krumplival
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült fasírt krumplival

80 perc
|
4 adag
Menzás piskótakocka csokiöntettel
Recept
Egyszerű

Menzás piskótakocka csokiöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Sült libacomb
Recept
Rafinált

Sült libacomb

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jus
Recept
Egyszerű

Jus

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vaníliasodó pudingból
Recept
Egyszerű

Vaníliasodó pudingból

15 perc
|
6 adag
|
Olcsó

Hasonló receptek

Sertéstokány füstölt szalonnával recept
Recept
Egyszerű

Sertéstokány füstölt szalonnával

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Resztelt máj recept
Recept
Egyszerű

Resztelt máj

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vajbabos sertésragu recept
Recept
Rafinált

Vajbabos sertésragu

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kolbászos-tojásos lecsó recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos-tojásos lecsó

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Káposztás sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Káposztás sertéstokány

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Rakott krumpli szalonnás kolbásszal  recept
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli szalonnás kolbásszal

110 perc
|
6 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Krumplipüré recept
Recept
Egyszerű

Krumplipüré

90 perc
|
4 adag
Tepsiben sült fasírt krumplival recept
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült fasírt krumplival

80 perc
|
4 adag
Menzás piskótakocka csokiöntettel recept
Recept
Egyszerű

Menzás piskótakocka csokiöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Sült libacomb recept
Recept
Rafinált

Sült libacomb

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jus recept
Recept
Egyszerű

Jus

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vaníliasodó pudingból recept
Recept
Egyszerű

Vaníliasodó pudingból

15 perc
|
6 adag
|
Olcsó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.