
recept
Egyszerű
Tökéletes céklasaláta
Hozzávalók
Elkészítés
- Meghámozzuk a céklát, az almát, a sárgarépákat és a zellerdarabkát.
- Készítünk egy tipikus magyaros salátaöntetet: víz, ecet, cukor, só keveréke. Nagyon kevés elég, egy deci víz legyen az alapja. Az én ízlésemnek megfelelően a többi hozzávaló aránya: egy deci vízhez egy evőkanál 15%-os ecet, egy evőkanál cukor és egy teáskanál só.
- Az elkészült salátalébe keverjük a fűszereket: az őrölt köményt, a tormakrémet és a fokhagymakrémet. Ha "igazi" tormával és fokhagymával dolgozunk, akkor azokat a céklához tegyük.
- A zöldségeket konyhai késes aprítógépben durvára daráljuk, ennek híján nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beleforgatjuk a salátalébe, és bármikor fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Semelyik alkatrészt nem kell előfőzni! Így nemcsak egyszerűbb az elkészítése, hanem vitamindúsabb is marad.

















