Első lépésként elkészítjük a tölcsérformát. Egy A4-es papírlapot félbehajtunk, levágunk egy ugyanekkora alufóliadarabot, majd erre helyezzük a papírt és az egészből tölcsért formálunk úgy, hogy a papír legyen belül, az alufólia kívül.
A leveles tésztát kicsomagoljuk és felvágjuk hat csíkra.
Az előkészített tölcséreket lekenjük olajjal vagy zsírral, majd rátekerjük a tésztacsíkokat. Egy tölcsérre egy csíkot használunk.
A feltekert tésztatölcsért lekenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A tölcsérek között hagyjunk helyet, hogy mindenhol egyenletesen megsülhessen. A tésztát ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.
A tölcséreket előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A tojássalátához a főtt tojásokat kettévágjuk, külön tálkába tesszük a fehérjét és a sárgáját.
A tojásfehérjét kis kockákra vágjuk, az almát meghámozzuk és ezt is kis kockákra vágjuk.
A tojássárgájához adjuk a mascarponét, sózzuk és borsozzuk, majd belekanalazzuk a tejfölt. Ezután jöhet hozzá először az alma, majd a tojásfehérje és az egészet óvatosan összekeverjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztatölcséreket lehúzzuk a formáról és közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a tojássalátával, hogy a tészta még ropogós legyen és ne áztassa el a töltelék.
Megjegyzés
Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a ropogósra sült tésztatölcséreket a tojássalátával, hogy jó ropogós maradjon. Ízlés szerint a tojássalátát még ízesíthetjük pl. mustárral, esetleg snidlinggel....
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.