Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük.
Kb. 20 percig főzzük a pörköltalapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne). A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
Az elkészült pörköltalapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan megkeverjük, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság is finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.
Megjegyzés
Olcsó, ízletes, könnyen elkészíthető étel. A családom nagyon szereti, főzelékek mellé is szívesen készítem!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.