
recept
Egyszerű

Tojásos tonhalkrém
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásos tonhalkrém elkészítését a tojásfőzéssel kezdjük. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.
- A tonhalat lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
- A főtt tojásokat villával összetörjük, és a tonhalhoz adjuk.
- Hozzákeverjük a finomra aprított lilahagymát (1-2 karikát félretehetünk a díszítéshez), a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a petrezselymet.
- Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Hűtőbe tesszük legalább 15 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
- A tojásos tonhalkrémet tálaláskor lilahagymakarikákkal díszítjük.
Megjegyzés
Pirítóssal, friss bagettel vagy zöldséghasábokkal (pl. uborka, paprika, répa) is nagyon finom.

















