A titokkrém elkészítéséhez egy lábasba 1 l vizet öntünk, beletesszük a cukrot, a búzadarát, a megmosott citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Kevergetve felfőzzük, amíg a dara megpuhul, és jól megdagad. Akkor jó, ha átlátszó, ragacsos állagú. Az elkészült alapot lehűtjük.
Ha már szoba-hőmérsékletű, robotgéppel habbá verjük, ez kb. 15 perc. Akkor jó a hab, ha szépen kifehéredik.
Ezután hideg vízzel kiöblített poharakba vagy tálakba kanalazzuk a habot, majd hűtőbe tesszük, hagyjuk pár órát hűlni, és hidegen fogyasztjuk.
Vaníliasodóval vagy friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a titokkrém!
Megjegyzés
Ezt a desszertet a nagymamám készítette, roppant egyszerű, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, de a végeredmény valami elképesztően finom, friss és mennyei desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.