
recept
Bonyolult
Thai leves a tenger gyümölcseivel
5
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés: Szobahőmérsékleten felengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit.
Kevés vajon megfuttatjuk az újhagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért is, illetve a curry pasztát. Ahogy megérezzük a fűszerek illatát, beletesszük a herkentyűket, átkeverjük, felengedjük az alaplével, és beletesszük a kókusztejet is. Felforraljuk, halszósszal és kevés citrom levével ízesítjük, és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor szórjuk meg friss újhagymával, paradicsomkockákkal.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
Halászlé helyett idén karácsonykor ezt a levest készítettem el. Én személy szerint imádom a tengeri herkentyűket, életem párjának meg ideje volt megkóstolni ezeket. Kicsit izgultam, mit fog hozzá szólni, miután megette, repetázni szeretett volna és közölte, hogy ezt a levest vegyük fel a repertoárba. Szerintem ízlett neki! :) Édesapám szintén nagy herkentyű kedvelő, felőle nem volt kétségem, ami be is igazolódott.
Tényleg nagyon finom és roppant egyszerű az elkészítése is. Szerintem sokan megijednek attól, hogy thai: biztos bonyolult, macerás, sokféle fűszer kell bele, amit beszerezni problémás stb. Tévedés. Igazából 3 alapeleme van ennek az étel: a tengeri herkentyűk, a curry paszta és a kókusztej. Lehet, hogy a sarki kis boltban nem kapunk curry pasztát, de számtalan olyan üzlet létezik már, ahol minden beszerezhető.
A receptet és a fotót Mivanitthon küldte. Köszönjük!












