
recept
Egyszerű


Tepsis pizza
4.2
Hozzávalók
A pizzatésztához:
A feltéthez:
Elkészítés
- A tepsis pizza tésztájához a lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval.
- Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd alaposan eldolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad és ruganyos.
- A pizzatésztát letakarva fél órára langyos helyre tesszük pihenni, kelni.
- A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, vagy sütőpapírral béleljük. Belesimítjuk a megkelt tésztát. Vékonyan megkenjük a paradicsomszósszal, majd meghintjük sóval és az oreganóval.
- Ráhalmozzuk az előzőleg megpirított szalonnát, és rátesszük a felkarikázott lila hagymát, majd a kolbászkarikákat. Megszórjuk kukoricával, majd reszelt sajttal.
- A forró sütőben toljuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük a tepsis pizzát.
Megjegyzés
Nagyon kiadós étel. Akár vacsorára, akár bármilyen leves után ebédre kitűnő. Természetesen az alaptésztát bármilyen feltéttel készíthetjük, hús nélkül, paradicsomszeletekkel, sajttal is.






















