A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután a krumplit megsózzuk, és alaposan összeforgatjuk. A hagymát megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk.
A tepsibe kanalazzuk a zsírt, majd ráöntjük a bort. Ezután belehelyezzük a befűszerezett combokat, majd körérakjuk a feldarabolt krumplit, a sárgarépát, a hagymát és a megtiszított fokhagymagerezdeket.
Fóliával lefedjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük a húst és a zöldségeket.
Tálalás előtt a húst tányérra helyezzük, majd körérakjuk a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Az ízek sokkal finomabbak, ha együtt sütjük a húst a zöldségkörettel, és még időt is megspórolhatunk vele. Én este befűszereztem a húst, majd sütésig a hűtőben pihent. Fokhagymás tejföllel kínálva még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.