A teljes kiőrlésű pogácsához először a liszteket egy nagyobb tálban elvegyítjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tejfölt egy kanállal átkeverjük, hogy krémesebb legyen, és hozzáadjuk a tésztához. A tojásokat felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. Utóbbit hozzáöntjük szintén a tésztához, majd rámorzsoljuk a friss élesztőt is. Az egészet ruganyos, sima felületű tésztává dagasszuk.
Leakarjuk, és meleg helyen 60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát egy lisztezett deszkára borítjuk, és egy sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk a pogácsákat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elrendezzük benne a pogácsákat. A tetejüket megkenjük a maradék tojássárgájával, és megszórjuk tökmaggal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük benne a pogácsákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.