
recept
Egyszerű


Tejszínes karfiolkrémleves
Hozzávalók
A díszítéshez:
Elkészítés
- A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.
- A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltével kiszedünk és még kisebb rózsákra bontjuk, majd félretesszük. A levest még kb. 10 percig főzzük, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.
- A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.
- A kenyeret felkockázzuk és a maradék vajon megpirítjuk, a tejszínt felverjük, a leveshez keverjük.
- A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.
























