Elkészítés: A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.
A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.
Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.
A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.
2025.04.05.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.