A tejfölös krumplifőzelékhez a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk.
A hagymát felaprítjuk és étolajon kissé megdinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt.
Ezután 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a krumplit és puhára főzzük.
A liszttel elkeverjük a tejfölt, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük a végén.
A fasírthoz a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húst összegyúrjuk a tojással, a lereszelt hagymával, fokhagymával, sóval és a borssal.
Közepes gombócokat formázunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd étolajban fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.