A pulykamellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A szeletek széleit egyenesre vágjuk, a leeső darabokat félre tesszük.
A levágott húsdarabokat késes aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojásfehérjével, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott parajpürét, a meghámozott, apróra vágott sárgarépát és a felkockázott sajtot.
A hússzeleteket megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. A tekercseket 1-1 fóliadarabra tesszük, és a fóliával együtt feltekerjük a hússal.
A tekercseket egy lábas forrásban lévő vízbe tesszük 15 percre, majd kivesszük és kicsomagoljuk. A roládokról leitatjuk a nedvességet, és a felforrósított olajon sütünk rá egy kérget.
Egy tepsit kivajazunk. A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. Megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Rácsorgatjuk a tejszínt és 1 dl tejet, majd elterítjük a tepsibe. 160 fokon 40 percig sütjük. A tojások sárgáját összekeverjük a maradék tejjel, és a burgonya tetejére öntjük. 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.