A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük őket. (A/4 méretű tepsi.) A kisült tésztát tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
2 evőkanál finomlisztet, 2 evőkanál búzadrát, 4 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekeverjük. Ezután a 4 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét. Ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.