
recept
Bonyolult


Tavaszi zöld minestrone leves
Hozzávalók
Elkészítés
- A tavaszi zöld minestrone leves elkészítéséhez a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és közepes méretű darabokra vágjuk.
- Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amin megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: póréhagyma, fokhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó, spárga, brokkoli, kelkáposzta. A liszttel megszórjuk a zöldségeket, átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a leves.
- Felöntjük az alaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Összeforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig gyöngyözve főzzük. Közben félidőnél hozzáadjuk a hámozott paradicsomot levével együtt.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a tésztát a levesbe. Elzárjuk alatta a gázt, és lefedve néhány percig pihentetjük.
- Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és a bazsalikomot.



















