A sült spárga elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Előkészítjük a spárgát: a fás részeit letörjük, a szárakat zöldséghámozóval meghámozzuk, feldaraboljuk nagyjából 3-4 centis darabokra. Egy tepsibe rakjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. Alaposan összeforgatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és a sütőbe helyezzük nagyjából 15 percre.
Amíg a spárga sül, elkészítjük a tárkonyos újburgonya-főzeléket. Az újburgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és mindet egy fazékba helyezzük.
A fazekat felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát, megsózzuk, ízesítjük babérlevéllel, pár gerezd fokhagymával, szerecsendióval és tárkonnyal, majd nagyjából 20 perc alatt közepes lángon puhára főzzük.
Ha elkészült, szűrőkanál segítségével kivesszük a burgonya felét, és lekanalazunk annyi főzőlevet, hogy a maradék lé a burgonyákat félig lepje el.
Botmixerrel az egészet főzelékállagúra pürésítjük (ezt a műveletet turmixgéppel is elvégezhetjük), pürésítés közben hozzáöntjük a citromlevet, a tejszínt és a tejfölt, ha szükséges, újra megsózzuk.
A főzelékalaphoz adjuk a maradék főtt burgonyát és a sült spárgát, összeforgatjuk, tálaláskor meglocsolhatjuk egy kevés extraszűz olívaolajjal.
A mennyei friss, tavaszi főzeléket langyosan vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tárkonyos újburgonya-főzelék sült spárgával!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.