A tésztához, a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, összekavarjuk, hozzáadjuk az egész tojást illetve egy tojás fehérjét és a szobahőmérsékletű margarint.
Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük.
A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd előre kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű pite formába tesszük.
Erre ráhalmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk a pudingot, és ezt követően a puding tetejére tesszük a szőlőszemeket.
A másik tésztát kinyújtjuk, majd éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ezzel berácsozzuk a pite tetejét. A pite szélére a csíkot úgy tesszük, hogy megcsavargatjuk spirál alakra, így mutatós lesz.
Amikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, az egész pitét megkenjük a felvert tojás sárgájával majd megszórjuk ízlés szerint nádcukorral.
A pitét előmelegített sütőbe tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük. A pitét tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.