
recept
Mester
Szlovák mézes krémes
5
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A habhoz:
A tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit egy keverőtálas robotgép segítségével összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. A darabokból előbb gombócot formázunk, majd lisztezett deszkán mindkettőből négyzet alakú 3-5 mm vastag lapot nyújtunk. A lapokat egy nagy gáztepsi hátuljára fektetjük, és175 fokon, kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákkal a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jól összedolgozzuk.
- Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, majd a kemény habbá vert tejszín következik. Rátesszük a másik lapot, és porcukorral meghintjük vagy csokimázzal bevonjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
15 MÉZES TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ! >>>
KEDVENC MÉZES SÜTEMÉNYEK >>>
Megjegyzés
Amikor először készítettem ezt a sütit, kb. fél óra alatt fogyott el. Nagyon puha és finom!
A receptet és a fotót Kriszta0817 küldte. Köszönjük!























