Szív alakú mousse torta tükörglazúrral recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Szív alakú mousse torta tükörglazúrral

120 perc
8 adag
Költséges
2024. 02. 08.

Elkészítés

  1. A szív alakú mousse torta tükörglazúrral elkészítését az áfonya betéttel kezdjük. Ehhez először áfonyapürét készítünk, amihez egy serpenyőben megkaramellizáljuk a 4,5 dkg cukrot, ráöntjük a fagyasztott áfonyát, hozzáadjuk a citrom levét, és addig főzzük, míg kissé megfonnyad a gyümölcs. Ekkor szűrőbe tesszük, és egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk.
  2. A magokat kidobjuk, a gyümölcspürét visszaöntjük a lábasba, és újra felforraljuk. A pektint összekeverjük az 5 dkg cukorral, majd a forrásban lévő gyümölcspürébe keverjük. 2 percig forraljuk, majd levesszük a hőforrásról, és belekeverjük a friss áfonyaszemeket is. Ezután félretesszük kihűlni.
  3. A túrómousse elkészítéséhez a a zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A tojásokat összekeverjük a cukorral, lereszeljük a citrom és a lime héját, majd ezt is a cukros tojáshoz keverjük. Gőz fölött hevítjük a tojásos keveréket 60 fokig, majd hozzáadjuk a citrom és a lime levét is. A zselatinlapokat kicsavarjuk és feloldjuk a forró tojásos keverékben.
  4. A tojásos keveréket ráöntjük a túróra, és botmixerrel krémesítjük.
  5. A tejszínt laza habbá verjük, (még nem kemény, de van tartása, nem folyik), és két részletben eloszlatjuk a túrómasszában.
  6. A krém egyharmadát a szilikon szív formába töltjük, és egy fél órára a fagyasztóba tesszük.
  7. Egy kevés krémet habzsákba töltünk, és a fagyasztóból kivett forma szélére nyomjuk, egy peremet képezve. Az áfonyabetéttel kitöltjük a torta közepét, majd ismét visszatesszük egy kis időre a formát a fagyasztóba.
  8. Amíg dermed a torta, elkészítjük a kekszalapot. Ehhez a kekszet apróra törjük, vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a lekvárral, az olvasztott vajjal, a kakaóval és annyi tejjel, hogy formázható állagú legyen, de ne túl puha.
  9. Ha megszilárdult az áfonyabetét, befedjük a maradék krémmel és ismét lefagyasztjuk, hogy megdermedjen a krém.
  10. Végül lezárjuk a formát a kekszes masszával úgy, hogy egy szintben legyen a szilikon tortaforma peremével. Egy éjszaka alatt teljesen kifagyasztjuk a tortát.
  11. A tükörglazúr elkészítéséhez a fehércsokit apróra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk.
  12. A többi hozzávalót egy lábasba tesszük, és 104 fokosra melegítjük, majd ráöntjük a fehér csokira. Hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat és elkeverjük. A keveréket egy magas falú kancsóba öntjük, hozzáadjuk a gél alapú ételfestéket és botmixerrel teljesen homogénre keverjük. A tetejét lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felmelegítjük a glazúrt, és megvárjuk, amíg 29-31 fokosra hűl.
  13. Egy tálcát vagy tepsit beborítunk folpackkal. A közepére helyezünk egy magasabb tálat, kancsót, vagy tejfölös dobozt, aminek az átmérője kisebb, mint a szív alakú tortáé.
  14. Előkészítünk mindent, amit a díszítéshez használni szeretnénk. Ekkor kivasszük a teljesen kifagyott mousse tortát a fagyasztóból. Óvatosan kifordítjuk a szilikon formából.
  15. A tortát az előkészített magas falú edény tetejére tesszük, és egy kis szűrőn keresztül körkörös mozdulatokkal leöntjük a tükörglazúrral úgy, hogy mindenütt befedje.
  16. Óvatosan leemeljük az edényről a tortát. A lelógó glazúrt egy éles késsel körbevágjuk a torta aljáról, majd a tortakartonra helyezzük.
  17. Azonnal díszítjük, mert később már megdermed a glaze, és nem ragadnak bele a díszek.
  18. A hűtőszekrényben 3-4 óra alatt felenged a fagyott mousse, ekkor tálalhatjuk a tortát.

    Nézd meg a szív alakú mousse torta elkészítését videón:

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Klasszikus stíriai metélt
Recept
Egyszerű

Klasszikus stíriai metélt

55 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos

Hasonló receptek

Túrós pite  recept
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus stíriai metélt

55 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Puncstorta  recept
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Céklás csokitorta mascarponehabbal recept
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Füstös pogácsa recept
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos

Friss receptek

Teljes kiőrlésű tökmagos pogácsa  recept
Recept
Egyszerű

Teljes kiőrlésű tökmagos pogácsa

115 perc
|
40 adag
|
Megfizethető
Tócsni sütőben sütve recept
Recept
Egyszerű

Tócsni sütőben sütve

55 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Sajttorta recept
Recept
Rafinált

Sajttorta

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ricottás tortellini  recept
Recept
Egyszerű

Ricottás tortellini

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül recept
Recept
Bonyolult

Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás-zabpelyhes kosár  recept
Recept
Bonyolult

Málnás-zabpelyhes kosár

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.