
recept
Bonyolult



Szilvalekváros táskák
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt, a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A zsírt a lisztben szétmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojássárgájával és a sóval addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk.
- A tésztát egy konyharuhába lazán belekötjük, kb. 2 órára egy fazék vízbe (4–5 liter) helyezzük, és pihentetjük.
- A megkelt tésztát lecsöpögtetjük. Kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es lapokra vágjuk.
- A lapokra egy kiskanál házi szilvalekvárt teszünk, és kis táskákat formálunk belőle. Megszórjuk kristálycukorral, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (kb. 30 perc ). Az elkészült süteményeket kihűlve tálaljuk.























