
recept
Mester



Szilvalekváros bukta - lépésről lépésre!
Hozzávalók
A töltelékhez:
A kenéshez:
A locsoláshoz:
A szórásához:
Elkészítés
- A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
- A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is, majd a tésztát duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a töltelékből, vagyis a szilvalekvárból egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
- A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal lekenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
- Ha megsült, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
- Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Főzelék utánra buktát sütöttem.
























