Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apránként az olajat, a szentjánoskenyér őrleményt, a lisztet, a sütőport és a tejet. Végezetül lazán összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjékkel, majd sütőpapíros nagy tepsibe kenjük, és tűpróbáig sütjük (6-7 mm magas lesz).
Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle (kb. 14-16 darabot).
A krémhez 3 tojás sárgáját, 1 egész tojást, a cukrot, az étkezési keményítőt nagyon lassú tűzön sűrűsődésig főzzük, folytonosan kevergetve.
Közben kimagozzuk a szilvát, és pár kanál cukorral, a fahéjjal néhány perc alatt megfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A szilvapüré 3/4-ét a tojásos krémhez adjuk, még pár percig főzzük, majd kihűtjük.
Ezzel kenjük meg a tésztalapok alsó lapját, mindegyikre ráhelyezünk még egy lapot, majd a maradék szilvapéppel megkenjük.
A magházuktól megtiszabadított, kettévágott körtéket megfőzzük cukros, sáfrányos vízben 3-4 perc alatt, kihűtjük.
A tortácskák tetejét szilvával díszítjük, körtekompóttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.