
recept
Bonyolult
Szicíliai cannolo (töltött tésztarolád)
Hozzávalók
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi borral, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hideg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
- A pihentetett tésztát enyhén lisztes felületen, kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egy 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki belőle, majd a köröket kissé oválisra nyújtjuk. Ezután feltekerjük a roló formára, a tészta egyik végét lekenjük tojásfehérjével, a másik végét pedig ráhajtjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. A tésztahengereket papírtörlőre szedjük, és ha egy kicsit hűlt, lehúzzuk a formáról.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, csillagcsöves vagy sima habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük a rolókat. Mindkét végébe nyomunk 1-1 db kandírozott cseresznyét vagy megszórjuk reszelt csokival. A végén mindegyiket megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Imádom ezt az olasz desszertet, de nem kell azért Olaszországba utazni, házilag is elkészíthető, és ugyanolyan finom, mint az eredeti.


















