
recept
Egyszerű


Szedres pohárkrém
pohárdesszertsütés nélkülipohárkrém receptszedresalapanyagtípusalkalomAllergénekBuliDesszertekebéd-vacsora otthonrafehérjefőzés nélküliGlutént tartalmazó gabonafélékgyümölcsösháziasJELEZD PIPÁVAL, HA NEVEZNÉL A RECEPTEDDEL A „NAGY NYÁRI RECEPTVERSENY" JÁTÉKBAjellegmagyarnemzetiség, országNyáripohárdesszertPohárdesszertekstílusTársaságTejtípusÜnnepünnepiVersenyek
Hozzávalók
A szedres krémhez:
Elkészítés
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára.
- A kekszet tegyük zacskóba, és sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponés krémhez. Jól keverjük össze.
- A tejszínt a habfix-szel keverjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük, forgassuk össze a kekszes krémmel.
- Kanalazzuk ízlés szerinti poharakba a krémet, majd tegyük a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.
- Tegyük tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott és alaposan lecsöpögtetett szedret, majd szórjuk meg a barnacukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal.
- Tegyük a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. Közben egyszer óvatosan keverjük át, és figyeljünk rá, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szeder szemek szétesnek.
- Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémeket a hűtőből, kanalazzuk rájuk a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
- Szederszemekkel és Oreo keksszel díszíthetjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
























