A szalonnás-tojásos fokhagymaleves elkészítéséhez a fokhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A császárszalonnát felvágjuk kisebb kockákra. A tojásokat felverjük.
Az olajat egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, majd pár percig sütjük, hogy színt kapjon.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és kevergetve megfuttatjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel (arra figyeljünk, nehogy a pirospaprika megégjen, mert keserű lesz).
Ezután ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és kb. 30 percig főzzük (közben megkóstoljuk, és ha szükséges, tovább ízesítjük).
Ezután a forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, belecsorgatjuk a tojást, majd a hőfokot mérsékelve további pár percig főzzük, majd elzárjuk a gázt.
Megjegyzés
Ameddig a leves fő, készítsünk hozzá pl. pirítóst, pirított zsemlekockát vagy éppen sajtos krutont. Én rozskenyeret pirítottam hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.