Olajat hevítünk egy lábasban, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, majd lefedve üvegesre pároljuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, kisebb adagokban hozzáadjuk a kockára vágott lapockát és saját levében pörköljük.
Puhulás közben többször adunk hozzá vizet, csak annyit, hogy ne égjen le, a szaft így lesz sűrű. Kb. 30 perc múlva, mikor félig megpuhult, ízesítjük a pörköltkockával, a csiliszósszal, a csilipaprikával, a Piros Arannyal és további 30-40 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
A zsemlegombócokat kifőzzük a dobozon található elkészítési javaslat szerint.
Személyenként 2 gombócot teszünk a tányérra, körérakjuk a pörköltet, a a gombócokat meglocsoljuk a szafttal. A végén megszórhatjuk friss kaporral is.
Megjegyzés
A félkész gombóccal lerövidítjük a főzési időt! Pörkölt helyett mártásokkal is kiváló (pl. vadas, petrezselyem, gomba, sajt, medvehagyma stb.), de más ételek mellé is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.