
recept
Egyszerű


Sütőtökös zöldségtócsni
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Durvára reszeljük, megsózzuk, félretesszük. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sóval, borssal, valamint a finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat és az alaposan kinyomkodott cukkinit, és pihentetjük 10 percig.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és egy evőkanállal kis kupacokat teszünk bele a zöldséges masszából. Nagyjából kör alakúra lapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Mindet papírtörlőre szedjük.
- A tejfölt simára keverjük. Az újhagymát megtisztítjut, az egyiket felkarikázzuk, a többit finomra aprítjuk, és a a tejfölhöz forgatjuk. Az újhagymakarikákkal díszítjük és így kínáljuk a zöldségtócsnihoz.























