Az olasz sütőtökös rizottó elkészítéséhez a tököt megpucoljuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk vagy reszelőn finomra aprítjuk.
A hagymát kissé megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is megpirítjuk kicsit. Felöntjük annyi levessel, amennyi éppen ellepi, és hozzáadjuk a lereszelt tököt is.
Ezután lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett megpároljuk a rizst, úgy, hogy amikor elfő róla a lé, apránként utánpótoljuk (így marad meg az igazi rizottóállag.) Al dentére (fogkeményre) főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a vajat.
Reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva, valamint olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.