
recept
Bonyolult

Olasz sütőtökös rizottó
5
Hozzávalók
A rizottóhoz:
A tálaláshoz:
Elkészítés
- Az olasz sütőtökös rizottó elkészítéséhez a tököt megpucoljuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk vagy reszelőn finomra aprítjuk.
- A hagymát kissé megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is megpirítjuk kicsit. Felöntjük annyi levessel, amennyi éppen ellepi, és hozzáadjuk a lereszelt tököt is.
- Ezután lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett megpároljuk a rizst, úgy, hogy amikor elfő róla a lé, apránként utánpótoljuk (így marad meg az igazi rizottóállag.) Al dentére (fogkeményre) főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a vajat.
- Reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva, valamint olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Ajánljuk még
Hasonló receptek

Recept
Mester
Pisztráng spenótos árpagyöngy-rizottóval, ahogy Vágó Piros készíti
120 perc
|
2 adag
|
Költséges






















