

recept
Rafinált



Sütőtökös-fahéjas csiga
5
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
Elkészítés
- A sütőtökös-fahéjas csiga receptjének elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük és hagyjuk felfutni.
- A lisztet a robotgép keverőtáljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és a fűszereket, majd az egészet alaposan összekeverjük. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a vaníliakivonatot és a villával pürésített, sült sütőtököt.
- A géppel először alacsony fokozaton dagasztani kezdjük a tésztát, majd amikor összeállt, a legmagasabb fokozaton 6-8 perc alatt alaposan kidolgozzuk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük, letakarjuk és másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen egy centi vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjjal kikevert cukorral és szorosan feltekerjük, akár a bejglit. A tésztarudat 12 egyforma szeletre vágjuk és egymástól 2-3 centi távolságra, sütőpapírral bélelt sütőtepsire helyezzük. Letakarjuk és 45-50 percig szoba-hőmérsékleten kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra és 20-25 perc alatt készre sütjük a csigákat. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
- A mascarponét a tejjel és a porcukorral csomómentesre keverjük és leöntjük vele a még langyos sütőtökös-fahéjas csigákat.
Nézd meg videón, hogyan készül a sütőtökös-fahéjas csiga receptje videón!
A sütőtökös-fahéjas csiga pihe-puha őszi sütemény, egy olyan kelt finomság, aminek nem lehet ellenállni!
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb






















